Прес-центр7 червня 2018, 18:06

Очільник району Сергій Шакун провів прес-конференцію "Рік на посаді"

Як і анонсувалося раніше, 07 червня  відбулася прес-конференція голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна «Рік на посаді».

Кореспонденти обласних витань та телерадіокомпаній разом з головою відвідали соціальні об’єкти районної інфраструктури. Зокрема, журналістам представили обсяг ремонтних та реконструкційних робіт, які було проведено в поліклінічному, патологоанатомічному відділеннях Попаснянської районної центральної лікарні, її харчоблоці. Також вони оглянули нове медичне обладнання в реанімаційному відділенні та клінічній лікарні. Потім журналісти особисто ознайомилися з «ноу-хау» району – поліуретановим покриттям на даху Дитячого навчального закладу №1 «Журавушка» і поспілкувалися із керівником ОСББ по вулиці Первомайській, 58, дах якого було покрито поліуретаном майже рік тому. Наостанок гості відвідали Комунальний заклад «Попаснянський реабілітаційний центр для дітей з обмеженими можливостями «Лелека». Кореспонденти мали можливість не лише ознайомитися із обладнанням центру та його методами роботи, але й поспілкуватися із вихованцями центру та побувати на індивідуальному занятті.

Об 11:30 в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації розпочалася прес-конференція. Очільник району Сергій Шакун коротко озвучив основні здобутки, які вдалося досягти за 2017 рік в економічній, освітній, культурній, агропромисловій сферах та повідомив про деякі задуми, які незабаром планується реалізувати. Крім офіційно запрошених кореспондентів, на прес-конференції також були присутні представники місцевої влади у особі Попаснянського міського голови Юрія Онищенка та представники громадськості – ГО «Боротьба», ГО «Я вірю в своє місто», ГО «КОМРОЗ», ГО «Аваліст» і активісти від міста Лисичанськ. Присутніми піднімалися питання стосовно доопрацювання Стратегії розвитку Попаснянського району до 2020 року, покращення кадрової ситуації в закладах охорони здоров’я, лобіювання інтересів району під час конкурсу проектів, які подаються до Державного фонду регіонального розвитку, будівництва штучних футбольних майданчиків і проведення на їх базі обласних змагань. Також присутніх цікавили подробиці будівництва районної ретрансляційної вежі, стале функціонування шахт ДП «Первомайськвугілля», ситуація щодо роботи в районі ТОВ «ЛЕО», вирішення питання по приватній шахті в селищі Мирна Долина, організація підвозу дітей з обмеженими можливостями до обласної лікарні на прийом до вузькопрофільних спеціалістів, включення до постійних комісій при райдержадміністрації представників місцевих ЗМІ тощо.

Неприємним довершенням у ході прес-конференції став некоректно-агресивний виступ активіста ГО «Боротьба» Сергія Уварова. Замість конструктивного діалогу, як це зробили інші громадські діячі, він дестабілізував ситуацію у залі, у зв’язку із чим його попросили покинути захід.