Прес-центр17 вересня 2018, 11:09

Очільник району Сергій Шакун пройшов підвищення кваліфікації на Вищих академічних курсах у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського

З 10 по14 вересня у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулися Вищі академічні курси з питань національної безпеки та оборони. Для керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади було організовано та проведено підвищення кваліфікації.

Окрім представників з Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Міністерства юстиції України на навчання запросили й голову Попаснянської райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації Сергія Шакуна.

Під час курсів було розглянуто основні аспекти діяльності Збройних Сил України: слухачів ознайомили із ключовими напрямками оборонної реформи в державі в умовах ведення «гібридної» війни, оновили та поглибили їхні знання у сфері забезпечення воєнної безпеки та оборони держави, сформували концептуальні погляди на можливі шляхи вирішення проблемних питань щодо підготовки держави до оборони, організації та забезпечення відсічі збройній агресії проти України з урахуванням досвіду застосування військових частин та підрозділів Збройних Сил України в антитерористичній операції. Крім того, обговорювалися проблемні питання теорії та практики застосування Збройних Сил України в сучасних умовах.

З успішним проходженням курсів випускників привітав заступник начальника університету з навчальної роботи генерал-майор Сергій Салкуцан, керівництво центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, а також науково-педагогічні працівники університету, які викладали на вищезазначених курсах.