Прес-центр7 березня 2019, 12:03

Оголошено додатковий відбір проектів

З метою належної та ефективної реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (далі - НКПВУ) Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, повідомляє про оголошення додаткового відбору проектів, які можуть реалізуватися в рамках 3 пулу НКГІВУ.

Пріоритети відбору проектів до 3-го пулу проектів:
Сектори:
- розселення/житло (відновлення та модернізація розселення / житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО));
громадські будівлі (включаючи відновлення та модернізацію закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, громадських центрів, центрів надання адміністративних послуг);
водопостачання та водовідведення (тільки для районів Донецької та Луганської областей за межами 25 км від контактної лінії (відбудова та відновлення систем водопостачання, раціоналізація використання водних ресурсів; ремонт і модернізація мереж, каптажних споруд, насосних станцій та очисних споруд на регіональному і муніципальному рівні) за умови що замовниками виступатимуть органи місцевого самоврядування або місцеві органи виконавчої влади);
транспорт (тільки для районів Донецької та Луганської областей за межами 25км від контактної лінії - відбудова та відновлення міської транспортної інфраструктури і пішохідних доріжок та заміна зруйнованого обладнання міського транспорту).

Критерії:

комплексність проекту (комплекс взаємопов’язаних завдань та заходів довготривалого характеру, спрямованих на вирішення проблем об’єкту в цілому)

комунальна або державна форма власності

наявність затвердженої проектної документації (експертний звіт отриманий не раніше 10.06.2017 - дня набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» від 17 січня 2017 року № 1X17-У ПІ)

Разом з тим, зауважуємо, що в зоні до 25 км відносно «лінії розмежування» допускаються лише проекти соціального спрямування (комплексна реконструкція/капремонт соціального житла, навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, спорту, Центрів надання адміністративних послуг, центрів безпеки громадян та закладів іншої соціальної інфраструктури) вартістю до 1 млн. Євро без ПДВ.

Проекти фінансуватимуться на безповоротній основі. Співфінансування проектів в обсязі, необхідному для покриття витрат, що відповідно до вимог Фінансової угоди не можуть фінансуватись за рахунок кредитних коштів (ПДВ) для Донецької та Луганської областей здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, для інших областей - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Крім того, звертаємо увагу, що в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України покриваються витрати на виконання робіт та технічного нагляду. Інші витрати фінансуються за рахунок місцевих бюджетів/одержувачів коштів (комісія за конвертацію валюти, страхування, авторський нагляд тощо)

Програма поширюється на Донецьку, Луганську області (територію підконтрольну уряду України), Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську

області, Київську (крім м. Київ), Одеську, Полтавську - області, в яких за попередніми даними найбільша кількість ВПО (більше 20 тисяч осіб) та Херсонську, як таку, що приймає значну кількість ВПО з АРК Крим.

Для участі в програмі необхідно до 10.04.2019 надати до Мінрегіону:

анкету проекту за формою що додається;
завірену копію зведеного кошторисного розрахунку;
завірену копію звіту за результатами експертизи проектів будівництва;
завірену копію розпорядчого документа (наказу, розпорядження, рішення) про затвердження проектної документації (відповідно до пункту 4 Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560)
завірену копію свідоцтва про право власності або витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно
лист-згоду власника об’єкту на участь проекта в НКГІВУ
гарантійний лист щодо співфінансування проектів (у разі необхідності)
довідка щодо кількості внутрішньо переміщених осіб, що мають доступ до об’єкту.