Прес-центр10 липня 2019, 15:07

Он-лайн реєстрація громадської організації зі статусом юридичної особи стала можливою!

З червня 2019 року Міністерством юстиції України запроваджено нову послугу, яка дозволяє зареєструвати громадську організацію зі статусом юридичної особи онлайн. Ця послуга доступна на порталі електронних сервісів "Он-лайн будинок юстиції" за посиланням https://online.minjust.gov.ua.

Послуга значно полегшує державну реєстрацію створення громадських організацій зі статусом юридичної особи та є доступною у будь якому регіоні України за наявності доступу до мережі Інтернет і електронного цифрового підпису засновників такої громадської організації.

Електронна послуга стане корисною для всіх, хто бажає зареєструвати громадську організацію, не виходячи з дому або офісу.

У персональному кабінеті на порталі електронних сервісів "Он-лайн будинок юстиції" заявник формує  заяву в електронній формі та  долучає  до неї документи для державної реєстрації,  що передбачені частиною першою статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань". Після підписання документів електронним цифровим підписом вказані документи стають доступними державному реєстратору для прийняття відповідного рішення.

Ключова особливість послуги полягає в тому, що відтепер засновники громадської організації, перебуваючи у різних місцях, можуть підписувати документи дистанційно, що додає чималої зручності особам, які проживають у різних містах України або тимчасово перебувають за її межами. Після підпису всіма засновниками документи автоматично надсилаються суб'єкту державної реєстрації.

При розгляді заяви державним реєстратором, заявнику відправляється повідомлення на електронну адресу, а також відображається актуальний стан розгляду заяви у персональному кабінеті користувача на порталі "Он-лайн будинок юстиції".

Контактний номер телефону Головного територіального управління юстиції у Луганській області з питань державної реєстрації громадських формувань: 0645242216, 0953624202.

Отримати консультацію можливо також за допомогою он-лайн чату з питань державної реєстрації громадських формувань за посиланням: http://lugjust.gov.ua/gf-chat/.

Головне територіальне управління юстиції у Луганській області