Прес-центр12 cічня 2022, 09:01

Організацію виконання Закону України «Про основи національного спротиву» обговорили на нараді у Сєвєродонецькій РДА

Організацію виконання Закону України «Про основи національного спротиву» обговорили на нараді у Сєвєродонецькій РДА.
11 січня голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко провів робочу нараду щодо організації виконання у громадах Сєвєродонецького району Закону України «Про основи національного спротиву».
Нарада в райдержадміністрації пройшла за присутності керівництва Попаснянської та Гірської військово – цивільних адміністрацій, Попаснянського відділу Національної поліції, а також представників одного із формувань Збройних сил України.
1 січня 2022 року набув чинності закон "Про основи національного спротиву", прийнятий парламентом і підписаний президентом влітку цього року. Документ урегульовує розвиток територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву.
Посадовці обговорили основні організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони.
Важливим аспектом обговорення стало питання організації співпраці на випадок виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення у разі необхідності евакуаційних заходів на території Попаснянської та Гірської громад.
По всім розглянутим питанням прийняті протокольні рішення.