Прес-центр26 квітня 2019, 17:04

Освіта – один з найприорітетніших напрямків розвитку Попаснянського району.

З настанням нового  бюджетного року перед керівництвом району постали нові можливості розвитку освітньої галузі на Попаснянщині.

Так відділом освіти райдержадміністрації було заплановано провести капітальні ремонти у наступних загальноосвітніх закладах: Білогорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, Золотівській загальноосвітня школі №5, Комунальному закладі Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №1 Ремонт приміщень відбудеться у Врубівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, а капітальний ремонт харчоблоків у Мирнодолинській ЗОШ І-ІІІ, Попаснянській багатопрофільній гімназії №25, Гірській багатопрофільній гімназії. Заміну вікон планується провести у Вовчоярівському та Нижнєнському навчально-виховному комплексі. Капітальні ремонти покрівель відбудуться у Золотівської та Гірській багатопрофільній гімназії.

Вже проводиться будівництво спортивного майданчику Попаснянської загальноосвітньої школи №1 Також буде проведено й ремонт протипожежної безпеки  Дошкільного навчального закладу №1 і утеплення огороджувальних конструкцій будівлі Попаснянської ЗОШ №24 та Попаснянської багатопрофільної гімназії №25.

Увійшло до плану й проведення капітальних ремонтів класу хореографії та гігієнічних кімнат  Попаснянської дитячої школи мистецтв і ії Гірської філії.

Проте, наймаштабнішим цьогорічним проектом став капітальний ремонт стадіону Попаснянської дитячо-юнацької спортивної школи.

Вартість робіт на запланованих об’єктах – чимала сума для районного бюджету, тому переважна частина з них була подана на фінансування з державного фонду регіонального розвитку. Передбачається, що кошти з ДФРР почнуть надходити по завершенню  учбового року. Але сидіти і чекати Попаснянський район не збирається і з районного бюджету вже виділено близько 2,5 мільйонів гривень на початок робіт по частині запланованих проектів.

Розвиток освітньої галузі в районі це запорука формування у школярів належного ціннісного ставлення і судження, що служать базою для щасливого особистого життя та успішної взаємодії з суспільством.