Прес-центр17 грудня 2019, 13:12

Передноворічний відпочинок попаснянських дітлахів у Латвії

Вже вдруге делегація Попаснянського району відвідує Латвійську Республіку. Цього разу до Латвії поїхали двадцять дітлахів з населених пунктів Попаснянщини, що знаходяться на лінії розмежування.
Голова муніципалітету Оргського краю Егілс Хелманіс разом із своїм заступником 14 грудня радо зустрічав наших дітей. Наступного дня попасняни поспілкувалися із паном Егілсом у думі Огрського крайового самоврядування, познайомилися із місцевими дітлахами та долучитися до спільного виготовлення різдвяних прикрас. Завершився цей день прогулянкою узбережжям Балтійського моря та передріздвяним концертом «Різдво народів миру» у Центрі культури Огрського краю.
16 грудня делегація з Попаснянщини відвідала Посольство України в Латвії. У Посольстві діти познайомилися із Послом України Олександром Міщенком, який розповів їм про діяльність українських закордонних дипломатичних установ, поділився своїм дипломатичними досвідом та акцентував увагу на безперечній підтримці України Латвією. В продовження подорожі діти оглянули пам’ятки столиці Латвії та відвідали фестиваль об’єктів навколишнього середовища «Шлях різдвяних ялинок».
Триватиме візит ще три дні. За цей час дітлахи Попаснянщини відвідають творчі майстерні у Денному центрі підтримки родин, Огрський музей історії та мистецтва, Центр комунікацій Сергія Эйзенштейну, пекарню латиських національних пряників та побувають на концерті у концертній залі «Дзінтарі». Крім того для дітей проведуть екскурсію містами Латвії: Юрмала, Кейпен і Саулкрасті.
Нагадаємо: Меморандум про співпрацю між Попаснянською районною державною адміністрацією та Огрським крайовим самоврядуванням було підписано 22 травня поточного року у думі Огрського крайового самоврядування за участю Посла України у Латвії Олександра Міщенка.