Прес-центр21 лютого 2019, 14:02

Перший візит Надзвичайного та Повноважного послу Латвійської Республіки на Попаснянщину.

21  лютого з робочим візитом до Попаснянського району завітала латвійська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканс. Також до складу делегації увійшли Другий Секретар Латвійської республіки в Україні Андрейс Карповічс, головний капелан Збройних Сил Латвії Елмарс Пляшвін та військовослужбовці СІМІС міста Сєвєродонецьк.

Представників делегації радо зустрічав голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун разом із Попаснянським міським головою Юрієм Онищенком.

Поважні гості спілкувалися із очільником району Сергієм Шакуном з приводу напрацювання подальших планів співпраці в освітній та медичній сферах.

Для повного розуміння ситуації з розвитку Попаснянського району представникам Латвійської Республіки були представлені деякі освітні районні заклади та медичне містечко. Зокрема, керівник Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Наталія Федорова продемонструвала роботу закладу та ознайомила із планами щодо його розширення та організацією аналогічних філій у інших населених пунктах Попаснянщини. Адже саме така робота надасть змогу дітям з особливими освітніми потребами отримувати більш якісні корекційно-розвиткові послуги.

Потім гостям презентували здобутки в сфері охорони здоров’я. Начальник відділу охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації Наталія Кацарська разом із головним лікарем районної центральної лікарні Олександром Ковальчуком ознайомили делегацію із новим устаткуванням рентгенологічного кабінету у поліклініці, відреконструйованим приміщенням операційного блоку, відділенням лабораторних досліджень, реанімації та анестезіології.

Наступним етапом знайомства делегації з Попаснянським районом стала освітня галузь. З патріотичним вихованням учнів за допомогою сучасних засобів навчання латвійців ознайомили у Попаснянській загальноосвітній школі №1. Із проходженням занять у сенсорній кімнаті, іграми на спортивному майданчику та виховною роботою патріотичного спрямування гостей ознайомила директорка Попаснянської загальноосвітньої школи №21 Марина Устенко.

Латвійські побратими залишилися задоволені побаченим та вражені непереборним національним духом попаснян. Підсумком зустрічі стало напрацювання подальшої співпраці та домовленість про наступну робочу зустріч навесні.