Прес-центр11 лютого 2019, 15:02

Під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації проведено розширену нараду з працівниками культури району.

11 лютого відбулася розширена нарада працівників клубних закладів та бібліотекарів району.

Участь у нараді взяли голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун та заступник голови райдержадміністрації Карина Кошелєва.

На нараді розглядались питання  щодо організаційно-творчої та фінансово-господарської діяльності закладів культури у 2018 році  та завдання на 2019 рік.

Загалом у 2018 році на Попаснянщині проведено 1140 культурних заходів, та виведено на обласний рівень святкування Дня Незалежності України і проведено II районний фестиваль «Свято Борщу».

В ході наради очільником району було ініційовано на місці визначити нагальні потреби будинків культури на 2019 рік. Так, було виявлено, що у Вовчеярівському та Нижнянському будинках культури відсутня Інтернет мережа через відмову у наданні послуг від найближчих до селищ інтернет – провайдерів.

 У значній кількості культурних закладів є потреба у проведені ремонтних робіт: покрівлі, стелі, гігієнічних кімнат або налагодження роботи опалювальної системи.

В ході наради головний спеціаліст управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олександра Бордюгова запропонувала директорам, свою консультаційну допомогу у написанні проектів для залучення допомоги від міжнародних організацій. Написання проектів для будинків культури сприятиме їх розвитку та матеріально-технічному стану клубів. Вони матимуть змогу отримати нові музичні інструменти, комп’ютерне обладнання, костюми та матеріали для творчості.

Підбиваючи підсумки наради представникам структурних підрозділів райдержадміністрації та працівникам закладів культури доручено ряд завдань та встановлено терміни їх виконання.