Прес-центр27 жовтня 2017, 15:10

Підбито підсумки місяця

Сьогодні, 27 жовтня, голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів розширену апаратну нараду за участю голів міських та селищних рад, а також керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та керівників підвідомчих установ і організацій району.

Розпочавши нараду, Сергій Вікторович підкреслив, що на сьогоднішній день тривають модернізації в сфері соціального обслуговування населення району. Зокрема, проводиться досить серйозна робота щодо проведення мережі Інтернет до всіх освітніх, культурних закладів району, постійно проводяться виїзні прийоми громадян спеціалістами управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації та Управління пенсійного фонду в Попаснянському районі. Крім того, планується провести навчання спеціалістів зі всіх міських та селищних рад району для постійної роботи з громадянами задля надання соціальних послуг.

«Наша основна мета – зробити найкомфортніші умови проживання для наших співгромадян,» – підкреслив він.

Найголовніше питання – Стратегія розвитку Попаснянського району на 2017-2020 роки, на нараді висвітлювала начальник відділу соціально-економічного розвитку, грошово-фінансових відносин та інвестиційної політики управління економічного розвитку та торгівлі Галина Мельниченко. Вона детально розповіла про подальші вектори розвитку району на найближчі три роки, акцентуючи увагу присутніх на основних пріоритетних проектах та заходах, які плануються до реалізації.

З презентацією на тему «Хроніки децентралізації в загальнодержавному та регіональному масштабі» виступала начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Алла Чернікова. Вона довела до присутніх актуальну інформацію щодо факторів, які викликають необхідність  децентралізаційної реформи,  її переваг у виді надходжень ряду податків і зборів до бюджетів об’єднаних територіальних громад, проаналізувала динаміку формування об’єднаних територіальних громад  на загальнодержавному і регіональному рівнях. Також Алла Михайлівна перелічила конституційні зміни і напрямки законопроектної роботи для успішного впровадження реформи. За підсумками висвітленого питання виникла палка дискусія серед присутніх, які висловили свою думку щодо суті, ролі і перспектив децентралізації.

З останнім питанням стосовно початку опалювального сезону 2017/2018 в загальноосвітніх закладах району та результатами його перевірки доповідала заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік. Валентина Василівна оприлюднила інформацію щодо початку опалювального сезону окремо по кожному навчально-виховному закладу району, не оминувши й питання щодо проблемних об’єктів, в яких не вдається розпочати опалювальний сезон. Це загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №15 міста Гірське. «Основною проблемою того, що початок опалювального сезону в цьому закладі зірвано, є невиконання підрядною організацією МПП «Меркурій» договірних зобов’язань», – зазначила вона. Проте очільник району зауважив, що перемовини з підрядником вже відбулися і з наступного тижня (діти як раз відпочиватимуть на канікулах) розпочнуться роботи задля забезпечення нормального теплового режиму в закладі.

Наприкінці наради деякі голови селищних рад озвучили  проблемні питання своїх територій. Так, Валерій Шопін звернувся із запитом щодо залучення представників Попаснянського РЕМу до ревізії їхнього господарства з приводу покращення обслуговування електромереж на території селищної ради. Його пропозицію підтримала голова Вовчоярівської селищної ради Ірина Іваницька. З приводу зазначеного Сергій Вікторович доручив написати відповідного листа та долучитися до цієї роботи виконуючому обов’язки начальника відділу архітектури та містобудування Тимофію Нечепуренку.