Прес-центр1 серпня 2018, 20:08

Підготовка до відзначення обласного Дня незалежності в Попаснянському районі триває

Незабаром вся країна відзначатиме одне з найголовніших державних свят – День незалежності України. Цього річ обласні урочистості з нагоди цього свята відбуватимуться у Попаснянському районі.

Підготовчі роботи до святкування розпочалися ще наприкінці червня поточного року і проходили під патронатом управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації.

Чергове засідання організаційного комітету з підготовки до свята відбулося сьогодні – 01 серпня. Очолили засідання начальник обласного управління культури ОДА Аліна Адамчук та голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. Також участь у комітеті приймали посадовці райдержадміністрації, міської ради та представники підвідомчих організацій і установ.

Присутні обговорили основні заходи, передбачені в обласному плані святкування, визначилися із відповідальними особами по кожному пункту плану, обговорили схеми локацій транспортних засобів гостей, їхніх делегацій, сцен, виставкових експозицій, торгових точок та їхнього асортименту тощо. Також була визначена послідовність святкових заходів. Зокрема, на День Державного прапора в Попасній планується провести за участю побратимів зі Львівської області велопробіг, нагородження аматорських колективів Попаснянщини та кінопоказ. Наймолодші жителі району матимуть змогу переглянути мультиплікаційний фільм «Микита Кожумяка», а для дорослих пройде кінопоказ художніх фільмів «Сторожова застава» і «Кіборги». Демонстрація стрічок відбудеться у малій концертній залі Попаснянського районного будинку культури.

Наступного дня – 24 серпня – передбачається насичена культурно-розважальна програма: «Караоке на селі» від Першого західного каналу, виставки декоративно-ужиткового мистецтва, свято врожаю «Попаснянська паланка», флеш-моби, виступ кінного театру, військового оркестру і, звісно ж, офіційна частина, під час якої нагороджуватимуться кращі з кращих представників зі всієї Луганської області. Але родзинкою свята матимуть стати виступи професійних артистів з усієї України.

Наостанок присутні обсудили організаційні моменти з підготовки до свята, а Аліна Адамчук доручила доопрацювати схеми з розміщення допоміжних служб: поліції, МЧС, швидкої допомоги. Вона зазначила, що у найкоротший термін потрібно всю інформацію узагальнити і підготувати відповідне розпорядження голови Попаснянської райдержадміністрації, яке буде направлено до облдержадміністрації для подальшої підготовчої роботи.

Після завершення засідання організаційного комітету начальник обласного управління культури ОДА Аліна Адамчук та голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун оглянули місця майбутньої дислокації святкових заходів.