Прес-центр12 cічня 2018, 18:01

Підтримка та розвиток спорту – запорука здорової нації

Україна – держава з багатим спортивним потенціалом. Свідченням цього є безліч олімпійських перемог наших спортсменів, проведення одного з найважливіших футбольних чемпіонатів світу Євро-2012, програми та заходи з виховання із малечку майбутніх спортивних чемпіонів.

Незважаючи на важкий для Сходу України час, в Попаснянському районі ні на мить не припинявся розвиток спортивного руху: постійно діючі на базі районної Дитячо-юнацьокої спортивної школи секції та гуртки, участь колективів організацій та установ у районних та обласних Спартакіадах, велосипедні марафони, поступове збільшення кількості гуртків спортивного спрямування, залучення нових спортивних кадрів, розвиток спортивної інфраструктури шляхом реконструкції спортивних залів, будівництва майданчиків тощо. А тепер ще й планується втілити в життя два найсміливіші проекти за останні роки: збудувати в Попасній штучне футбольне поле та басейн.  

Але спортивне життя не обмежується планами та вже здобутими досягненнями. 12 січня 5 команд, до складу яких увійшли працівники навчально-виховних закладів району та державні службовці, під гаслом «Ми за здоровий спосіб життя» зійшлися у боротьбі за першість у районній Спартакіаді. Кращі з кращих спортсменів-аматорів району пробували свої сили у змаганнях з волейболу, настільного тенісу та шахів.

Привітати із початком змагань до спортивної школи завітали голова обласної профспілки працівників освіти та науки Сергій Севрюк, заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік, голова районної профспілки працівників освіти Людмила Григоренко та голова райдержадміністрації Сергій Шакун. Як і інші гості, очільник району привітав учасників Спартакіади із початком змагань, подякував за сміливість та запевнив, що коло видів спорту, особливо зимових, буде збільшуватися, а ігри проходитимуть ще з більшим азартом шляхом долучення якомога більшої кількості учасників.

Для натхнення спортсменів на нові звершення, почесні гості відзначили тренерів ДЮСШ та їх підопічних Грамотами облдержадміністрації та статуетками у номінації «Спортивна надія – 2017».

Хоча це були товариські змагання, але на майданчиках точилася запекла спортивна боротьба. Після того як спортивні пристрасті трохи вщухли, головний суддя оголосив результати:

І місце посіла збірна команда вчителів Комишуваського навчально-виховного комплексу та Врубівської загальноосвітньої школи;

ІІ місце зайняла команда Попаснянської райдержадміністрації;

ІІІ місце виборола збірна команда вчителів Золотарівської, Вовчочрівської шкіл та школи селища Лисичанського;

ІV місце отримала збірна команда вчителів міста Попасна і останнє п’яте дісталося команді Попаснянського ліцею залізничного транспорту.

Вітаємо команди-учасниці із зайнятими місцями та чекаємо на нові спортивні досягнення!