Прес-центр27 листопада 2017, 16:11

Підведено підсумки місяця та окреслено основні напрямки подальшого розвитку на наступний.

Сьогодні, 27 листопада, під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна пройшла розширена апаратна нарада. До участі в нараді були запрошені голови всіх міських та селищних рад району, керівники деяких підвідомчих установ та всі начальники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Розпочалася нарада зі вступного слова голови райдержадміністрації. Він поінформував присутніх про роботу, яка проводилася адміністрацією протягом останніх шести місяців поточного року з приводу покращення економічного розвитку району та закликав голів до подальшої плідної співпраці з запровадження проектів з розвитку Попаснянщини. Крім того, Сергій Шакун наголосив на важливості ретельного відбору підрядних організацій, які в майбутньому надаватимуть свої послуги з проведення ремонтів як соціально значущих об’єктів, так і ремонту автодорожнього покриття.

«Також прошу вас до кінця листопада підготувати пропозиції щодо розвитку підвідомчих вам територій на 2018 рік, – зазначив він, – З цього приводу ви можете звертатися за консультаціями до спеціалістів управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, які курують вашу роботу в зазначеному напрямку».

Заступник начальника управління соціального захисту населення, начальник відділу грошових виплат Людмила Мельник виступила з інформацією щодо призначення субсидій на опалювальний період з жовтня та листопада 2017 року. Зокрема, вона повідомила про цьогорічні зміни та особливості нарахування субсидій, про умови, при яких субсидія призначається районною комісією, а також акцентувала увагу, що мешканці Гірського, Золотого, Тошківки та Нижнього можуть отримати роз’яснення з будь-яких соціальних питань та повідомлення про субсидію у віддаленому робочому місті, яке вже протягом місяця працює в Гірській міській раді. Крім того, Людмила Володимирівна повідомила присутнім про початок роботи «Мобільного соціального офісу», який відтепер, відповідного графіку роботи, буде надавати соціальні послуги різного характеру по всім населених пунктам району. За підсумками виступу голови деяких селищних та міських рад озвучили питання, пов’язані із призначенням субсидії та отримали кваліфіковану відповідь.

Євгеній Димарчук – головний спеціаліст управління агропромислового розвитку, поінформував присутніх про запобіжні заходи захисту інформаційних систем від кібератак. Зокрема, Євгеній Олексійович порекомендував використовувати поради СБУ, які останні розмістили на своєму офіційному веб-сайті, обов’язково встановлювати на комп’ютерах антивірусне програмне забезпечення, періодично робити резервні копії усіх критично важливих даних та з обережністю ставитися до вхідних електронних листів з невідомих адрес.

Питання щодо розроблення містобудівної документації та створення безперешкодного життєвого середовища висвітлив виконуючий обов’язки начальника відділу архітектури та містобудування райдержадміністрації Тимофій Нечепуренко. Він зробив особливі акценти на нормативно-правовому обґрунтуванні зазначеного питання та джерелах фінансування. Також Тимофій Юрійович показав позитивні приклади створення безперешкодного життєвого середовища для маломобільних груп населення, наголосивши на особливостях реалізації таких проектів не лише на території Попаснянського району, але й державі в цілому.

Наприкінці наради голови деяких місцевих рад порушували питання стосовно відсипки доріг у селищі Нижнє, ремонту мереж електропередач, аналізу залишків субвенцій та їх рівномірного розподілу до кінця поточного бюджетного року тощо.

Результатом наради стали доручення голови по кожному окремо взятому питанню, найважливіші з яких Сергій Шакун взяв на особистий контроль.