Прес-центр22 грудня 2017, 13:12

Підведено підсумки за І півріччя 2017-2018 навчального року

Ось і підійшов до свого логічного завершення І семестр 2017-2018 навчального року у закладах освіти по всій Україні. Новорічні свята, які вже розпочалися в Попаснянському районі з відкриття головної ялинки, ознаменували початок веселої пори для місцевої дітвори. Контрольні роботи, тематичні оцінювання, диктанти – все це є підсумком плідної роботи як учнів, так і вчителів. Саме тому 21 грудня на базі Золотівської загальноосвітньої школи  № 5 начальник відділу освіти Марина Донцова провела підсумовуючу нараду з директорами закладів освіти Попаснянського району.

Марина Анатоліївна відкрила нараду підведенням підсумків за І півріччя 2017-2018 навчального року, оголосила кошторис видатків на 2018 рік та визначила завдання і плани розвитку навчальних закладів на ІІ півріччя 2017-2018 навчального року.

Також на нараді мали слово заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік та працівники відділу освіти, спеціалісти Попаснянського районного методичного центру на чолі із керівником Оленою Лагутіною, завідуюча ПМПК Наталія Федорова. Тематика їх доповідей була присвячена прозорості та відкритості діяльності закладів освіти, персональній відповідальності керівників, своєчасності звітування, реформуванню освіти тощо. Окремо було приділено увагу щодо оформлення та видачі документів про освіту випускникам 2018 року та роботі із нормативною базою загальноосвітніх закладів освіти, зокрема, з урегулювання питань їхньої реорганізації.

Директор районного методичного центру Олена Лагутіна підвела підсумки районного етапу олімпіад та методичної роботи району за 2017 рік. Олена Кулікова – спеціаліст методичного центру, висвітлила питання щодо участі навчальних закладів у грі «Sunflower» та підсумки обласного етапу мовно-літературних конкурсів ім. Павла Яцика і Тараса Шевченка, а також  конкурсу для молодих спеціалістів з початкової освіти «Інноваційний урок – крок до професійної майстерності».

Надія Зубкова підвела підсумки  щодо курсової підготовки педагогів за І півріччя 2017 року, а Світлана  Бондаренко висвітлила інформацію стосовно оздоровлення учнів навчальних закладів Попаснянського району за І семестр поточного навчального року, а також про проведення новорічних та різдвяних світ у закладах освіти нашого району.

Не останнє місце під час наради зайняла тема щодо проведення моніторингових досліджень та підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Завідуюча ПМПК Наталія Федорова повідомила про стан інклюзивної освіти у Попаснянському районі.

Закінчилася нарада приємною несподіванкою: активним учасникам та  переможцям проектів та конкурсів, які проводилися у І півріччі цього навчального року, були вручені дипломи.

Наостанок  директор Золотівської ЗОШ № 5 презентувала учасникам наради школу та досвід роботи педагогічного колективу, а також  результати роботи закладу, як опорного.