Прес-центр9 листопада 2018, 17:11

Питання початку опалювального сезону 2018/2019 в Гірському та Золотому незабаром буде вирішено

Після сумнозвісних подій 2014 - 2016 років Попаснянському району у спадок дісталися декілька проблемних об’єктів комунальної власності, серед яких перше місце займає проблема сталого функціонування Комунального підприємства «Первомайськтеплокомуненерго». Багатомільйонні борги цього підприємства та відмова НАК «Нафтогаз України» йти на будь-які поступки щодо отримання номінацій на природній газ для опалення міських централізованих котелень міст Золоте та Гірське, практично зірвали цьогорічний опалювальний сезон.

Майже три тисячі абонентів Золотого та Гірського, дві амбулаторії загальної сімейної практики у Золотому, лікарня у Гірському, в якій, до речі, надається медична допомога пораненим бійцям з передової, Гірська загальноосвітня школа-інтернат, Золотівський професійний ліцей та близько трьох з половиною внутрішньо переміщених осіб стали заручниками обставин.

Для подолання кризової ситуації та недопущення посилення соціальної напруженості, на обласному та районному рівні було проведено засідання комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За підсумками засідань ситуацію було визнано як надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня та одностайно прийнято рішення через будь-що розпочати опалювальний сезон. Крім того, комісія доручила Комунальному підприємству «Первомайськтеплокомуненерго», Комунальному підприємству «Услуга» та ВП ЖКГ Гірської міської ради, у разі не підключення до мереж газопостачання та за умов зниження температур зовнішнього повітря до -7-8ºС морозу, бути готовими вжити  технічні заходи  щодо скидання води з мереж теплопостачання.  В той же час, комісія надала доручення сектору з надзвичайних ситуацій райдержадміністрації підготувати лист до Попаснянського відділку поліції з питання забезпечення дотримання громадського порядку та безпеки в містах Гірське та Золоте допоки не розпочнеться належним чаном опалювальний сезон 2018/19.