Прес-центр10 серпня 2017, 16:08

Питання з гендерної рівності на контролі

10 серпня відбулося засідання районної робочої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї. Засідання відбувалося під головуванням Наталії Скребцової – начальника управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації, заступника голови робочої комісії та за участю представників Попаснянського відділу поліції, служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, міських та селищних голів району та керівників підвідомчих установ.
Відповідно до порядку денного присутні розглядали питання про впровадження пілотного проекту в межах Попаснянського району щодо визначення у кожному населеному пункті району осіб, відповідальних за надання первинної допомоги постраждалим від домашнього та гендерного насильства, а також вчасного попередження цього явища. Також було озвучено, що Фондом народонаселення ООН у Східних областях України створено Кабінет медико-психологічної допомоги «Гендерна палата для жінок, які потерпіли насилля від чоловічої статі», який розташовано у Комунальній установі «Попаснянська центральна районна лікарня» за адресою місто Попасна, вул. Сонячна,35.
За підсумками засідання комісією було вирішено визначитися із відповідальними особами за цей напрямок роботи та долучити їх до навчань у вересні поточного року, які проводитимуться за підтримки представників міжнародних організацій Action Against Hunger та MdM.