Прес-центр22 жовтня 2018, 15:10

Питання з розміщення мешканців Золото-4 на контролі у районної влади

На сьогоднішній день у мешканців міста Золоте-4 виникли складні життєві обставини: після зайняття Збройними Силами України нових позицій на лінії зіткнення, жителі з вулиць Набережна та Польова вимушені були покинути свої домівки.

Наслідком цієї події стала проблема щодо забезпечення всіх сімей помешканнями. Неодноразово питання з надання тимчасових помешкань родинам, які опинилися в такій скрутній ситуації, розглядалося місцевою та обласною владою. Тоді було прийнято рішення звертатися за допомогою не лише до Уряду країни, але й не зволікати та залучити на допомогу міжнародні благодійні фонди. Першою відгукнулася Норвезька рада у справах біженців (NRC).

22 жовтня за участю керівника апарату Попаснянської райдержадміністрації Вікторії Попової відбулася тристороння нарада з розгляду зазначеного питання. В ній прийняли участь мешканці вулиць Польова і Набережна на чолі із громадською організацією «Східна надія» (керівник Ніна Пряділя), представники NRC та працівники Золотівської військово-цивільної адміністрації.

Присутні обговорювали можливі шляхи виходу із ситуації, яка склалася. Так, не останнє місце серед варіантів подолання кризової ситуації займає виділення золотівцям помешкань з комунального житлового фонду. Єдиною проблемою є проведення в них капітальних ремонтних робіт.

Обговоривши ситуацію, з’ясувавши всі нюанси, присутні вирішили письмово звернутися до командування штабом ООС з приводу підтвердження факту тимчасового виселення жителів Золотого-4 зі своїх домівок. Також одностайно було прийняте рішення щодо підготовки клопотання до обласної комісії з питань надання матеріальної допомоги сім’ям, які залишилися без житла. Крім того, присутні доручили представникам Золотівської ВЦА у найкоротший термін  підготувати дані про осіб, які потребують допомоги із зазначенням їх категорій, а в Сєвєродонецькому обласному офісі NRC буде проведено розширену нараду, де головним питанням буде визначення реальних шляхів для надання допомоги постраждалим.

Наостанок всі учасники наради оглянули комунальні квартири, де, в разі наявності економічно обґрунтованого кошторису, буде проведено капітальний ремонт.