Прес-центр22 cічня 2019, 15:01

Побратими з Костопільщини привітали попаснян з Днем Соборності України

У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст: одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.

Рівно сто років тому – 22 січня 1919 року – у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки українських земель, в єдину Україну. Цим Актом було закріплено об’єднання двох тодішніх держав – Української Народної Республіки та Західно-української Народної Республіки, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, в єдину соборну Українську державу.

І сьогодні, в знак пам’яті про події сторічної давнини та підтвердження істинного єдинства нашої держави, відбувся відеозв’язок між Попаснянською та Костопільською райдержадміністраціями.

Очільники обох адміністрацій – Сергій Шакун та Олександр Середа –  від щирого серця обмінялися привітаннями, до яких долучився й голова Костопільської районної ради Сергій Ткачук. Вони висловили сподівання про продовження плідної співпраці, побажали  щасливих, довгих років, здійснення всіх бажань, миру, омріяних перемог і гарного настрою!