Прес-центр18 лютого 2018, 11:02

Попаснянщина на вихідних відзначила свято вареників

У Попасній було започатковано ще одне щорічне свято – «Свято вареників». Центральна вулиця міста була заповнена торговими ятками, а площа Миру перетворилася на театральну сцену. 
Ініціаторами свята цього разу виступила Попаснянська міська рада. На заклик про участь у святі відгукнулося 16 організацій, установ та підприємств міста. Колективи-учасники у яскравих національних костюмах презентували журі, до складу якого увійшли голова райдержадміністрації Сергій Шакун, міський голова Юрій Онищенко, заступник голови районної ради Микола Черніков та волонтерка Ірина Крамаренко, у жанрі українського театру національні страви, найголовнішою та найулюбленішою серед яких були вареники – із сиром, картоплею, грибами, капустою, вишнями. Зовсім маленькі та з долоню. Вареники-обереги та навіть вареники-віщуни. 
Всі бажаючі на святі мали змогу поласувати стравами, посмакувати глінтвейном та зігрітися гарячим чаєм. Найактивніші приймали участь у конкурсах. Найбільше святу Вареників раділи діти.
Кульмінацією свята стало визначення переможця. Перший приз отримали представники ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завад», інших учасників нагородили втішними призами. Тим часом господині, що готували вареники, запевнили, жодного голодного на святі не лишилося.