Прес-центр9 травня 2018, 21:05

Попаснянщина відсвяткувала 73 річницю перемоги над нацизмом у Європі

Минають роки, десятиліття, змінюється обличчя планети, а з ним життя людства, його думки, мрії… Чим далі за історичним небокраєм «ховаються» вогненні роки війни, тим величнішим постає героїчний подвиг нашого народу.
Віддати данину пам’яті героям, які захищали нашу Батьківщину від нацистських загарбників, 09 травня на площі Героїв зібралися жителі та гості міста Попасна. 
Розпочалися урочистості святковою ходою колективів всіх установ, організацій та підприємств району вулицею Миру вздовж «Алеї слави», яку утворили учні освітніх закладів міста, тримаючи портрети героїв-визволителів часів Другої світової війни і АТО. У президії учасників ходи зустрічали представники обласної, районної та міської влади, правоохоронних органів, ДСНС, громадських активістів, активістів учнівської молоді, військовослужбовців-учасників АТО, районної ради ветеранів. Проте, головними зустрічаючими були ветерани Другої світової війни та трудового фронту, які зручно розташувалися поблизу пам’ятника воїнам-визволителям.
Теплі слова привітань та щирої вдячності на честь ветеранів Другої світової війни за їх подвиги на фронті та в тилу лунали з президії на площі Героїв протягом всього урочистого мітингу. Також слова глибокої поваги прозвучали і на адресу справжніх патріотів, мужніх захисників, які нині обороняють нашу Вітчизну на Попаснянщині та тих Героїв, які віддали своє життя за Україну, її незалежність і цілісність, за всіх нас протягом 2014 – 2018 років. Свої музичні привітання присутнім подарували й дитячі колективи: танцювальний колектив Попаснянської опорної школи №1 «Конфеті», вокальний ансамбль Попаснянського районного будинку дитячо-юнацької творчості та інструментальний ансамбль Попаснянської районної дитячої школи мистецтв. А потім, як символ миру та свободи, у небі замайоріли повітряні жовто-блакитні кульки, які діти та дорослі випустили у небо.
Завершилася урочиста частина свята хвилиною мовчання на честь всіх загиблих за територіальну цілісність і незалежність нашої держави та покладанням квітів до пам’ятника Невідомого солдата.
Після мітингу на ветеранів традиційно чекала польова кухня, підготована військовими, а дітлахи мали змогу розважитися на веселих атракціонах, поласувати солодкою ватою і попкорном та покататися на поні. 
Також в цей день на площі Миру пройшов святковий концерт, а ввечері відбулася святкова розважальна програма.