Прес-центр11 жовтня 2018, 15:10

Попаснянщину відвідала творча група Національної спілки кінематографістів України.

Сьогодні на Попаснянщину завітала творча група Національної спілки кінематографістів України.

Приїхали гості з метою проведення майстер класів у Гірській багатопрофільній гімназії  – в межах проекту «Галактика кіно» - та знайти талановитих дітей та залучити їх до кіноосвіти в запропонованих майстер-класах  зі сценарної, режисерської, операторської та акторської майстерності. До складу творчої групи увійшли : Владислав Таранюк письменник, сценарист, який проведе майстер клас по написанню сценаріїв, представить унікальну європейську номінацію «Однохвилинний фільм» і, за бажанням, створить разом з учнями сценарій спільного однохвилинного фільму.

Юрій Рудченко заслужений артист України, кіноактор, який зіграв понад півсотні ролей у відомих кінофільмах, незмінний учасник знаменитого клубу «Золотий Гусак». Проведе майстер клас з акторської майстерності. Покаже фрагменти фільмів за його участю, розповість про «зірки і терни» акторської професії,та відповість на питання школярів.

Сергій Марченко кінорежисер, сценарист, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри кіно і телебачення Київського національного університету культури проведе майстер клас з режисерської майстерності, продемонструє власні фільми, відкриє таємниці магічної професії режисера. Також він допоможе  у постановці учнівських сценаріїв, організує зйомку інтерв’ю, які братимуть учні у педагогів, цікавих людей міста, один у одного.

Андрій Марченко оператор, фотограф, монтажер. Проведе майстер-клас з операторської майстерності, означить «підводні рифи», здавалося б звичної для всіх фотозйомки - мобілкою, смартфоном, любительською камерою. Розповість про особливості комп’ютерного монтажу. Покаже власні картини які зняв  як режисер–оператор.

Зустрічали творчу делегацію Карина Кошелєва заступник голови Попаснянської райдержадміністрації, Вікторія Попова керівник апарату адміністрації та Валентина Шулік заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації. Зустріч проходила у теплій дружній атмосфері,присутні обговорювали й подальші спільні проекти. Представники творчої групи повідали що впродовж всього перебування на Попаснянщині вони зніматимуть відео, а потім з цього матеріалу вони в Києві зроблять документальний фільм, копії якого подарують відділенню Попаснянської школи мистецтв, а також усім, хто братиме участь у проекті. Та також для бібліотеки школи творча група подарує художню літературу та книжки і журнали по українській кінематографії, книжки відомих режисерів Михайла Іллєнка та Романа Ширмана, DVD з фільмами членів творчої групи, а також ювілейний комплект кращих фільмів незабутнього Івана Миколайчука.