Прес-центр31 жовтня 2018, 16:10

Попаснянщину відвідали перші закордонні інвестори

31 жовтня на ВП «Шахта Карбоніт» та ВП «Шахта Тошківська» ДП «Первомайськвугілля» завітали інвестори компаній «T Machinery a.s.» Чеської республіки та УПП «Нива Холдінг» Республіки Беларусь.

Ці дві компанії є компаньйонами і спеціалізуються на проектуванні і виробництві гірничодобувних комплексів, а також здійснюють їх поставку і введення в експлуатацію. Вони співпрацюють з гірничодобувними  компаніями як на теренах ЄС, так і з аналогічними підприємствами східних країн. Ще на початку жовтня в Києві на виставці гірничодобувної промисловості цим двом фірмам запропонували спробувати розпочати співпрацю з  ДП «Первомайськвугілля». Не злякавшись непривабливої економічної ситуації, яка зараз панує на Донбасі, вони прийняли рішення розпочати діяльність в Попаснянському районі.

Зустрічали інвесторів на ВП «Шахта Карбоніт» голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом із керівником військово-цивільної адміністрації міста Золоте та села Катеринівка Костянтином Ільченком.

«Залучення інвесторів на підприємства вугледобувної промисловості району – це реальний шанс для Попаснянщини розпочати свій розвиток, – зауважив очільник району, – Не дивлячись на те, що шахти знаходяться на лінії зіткнення, інвестори се ж таки приїхали, а це означає, майбутнє є не лише у нашого району, але й у всієї Луганської області».

Інвестори поспілкувалися із керівництвом шахт, ознайомилися з обсягами виробництва та умовами праці шахтарів, а потім – обговорили можливі шляхи подальшої співпраці. Зокрема, розглядалися різні умови надання шахтам технічних комплексів: гідромеханізованих   кріплень, насосних станцій та іншого супроводжуючого обладнання, якщо того вимагатиме замовник. До кінця року сторони планують вирішити всі технічні питання та підготувати необхідну документацію.

Слід зауважити, що на перемовини з інвесторами, посилаючись на зайнятість, не з’явився нещодавно затверджений виконуючий обов’язки генерального директора  ДП «Первомайськвугілля» Олег Водопянов.