Прес-центр18 травня 2020, 13:05

Попаснянська райдержадміністрація нагадує про заборону продажу алкоголю військовослужбовцям

18 травня голова райдержадміністраціії Роман Власенко провів робочу зустріч з військовим комендантом міста Попасна Віктором Малишевим. Метою зустрічі стало обговорення питання продажу суб’єктами господарської діяльності району алкогольних напоїв військовослужбовцям.

Шановні підприємці! Нагадуємо, що відповідно до норм Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» власники магазинів, кафе, ресторанів та інших суб’єктів господарської діяльності зобов’язані припинити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам, які мають ознаки належності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння).

Слід зазначити, що в нашому районі зосереджена велика кількість військових формувань і підрозділів. Продаж алкогольних напоїв особам, які мають ознаки належності до будь-якого військового формування під час виконання ними службових обов’язків може створити напружену соціально-психологічну ситуацію серед мешканців району і привести до травматизму та загибелі, як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення.

З метою попередження вчинення правопорушень серед військовослужбовців, Попаснянська райдержадміністрація нагадує про необхідність дотримання вимог чинного законодавства, а також про відповідальність за порушення статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами».