Прес-центр14 лютого 2018, 16:02

Попаснянська райдержадміністрація віршує питання опалення у Гірському та Золотому

14 лютого голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів робочу нараду щодо вирішення питання з продовження опалювального сезону в містах Золоте та Гірське, мешканцям яких послуги з централізованого опалення надає комунальне підприємство «Первомайськтеплокомуненерго». Над зазначеною теплопостачальною компанією нависла загроза відключення від централізованої системи газопостачання. Ситуація виникла у зв’язку із боргами підприємства за вже використаний природний газ.

«До складу Попаснянського району КП «Первомайськтеплокомуненерго» прийшло з вже існуючими боргами. Таке становище зумовила відсутність власника компанії та первинних документів, що підтверджують фактичні витрати підприємства, бо вся нормативна база «Первомайськтеплокомуненерго» залишилися на території окупованого міста Первомайськ. Саме тому кампанія немає  можливості отримати різницю в тарифах та прийняти участь у процедурі врегулювання кредиторської заборгованості. На нараді ми повинні прийняти рішення, що не суперечить законодавству України, з урегулювання цього питання», – зазначив очільник району.

Присутні учасники наради – керівники структурних підрозділів адміністрації, в.о. голів Гірської та Золотівської рад, представники газової служби та АТ «Ощадбанк» – на чолі із головою райдержадміністрації обговорили можливі варіанти подолання кризової ситуації. За підсумками було прийнято рішення спробувати перевести місцеве населення Золотого та Гірського на індивідуальне опалення. Окремо були обговорені умови кредитування населення для проведення цієї процедури. Наразі відділ ЖКГ та будівництва готує лист до ПАО «Луганськгаз» щодо отримання переліку необхідних документів та роз’яснень для проектування будівництва побудинкових розподільчих мереж газопостачання та проведення гідравлічного розрахунку.