Прес-центр30 березня 2020, 16:03

Попаснянські заклади охорони здоров’я готові, у разі необхідності, до відкриття карантинного відділення для осіб, що контактували із хворими на коронавірус.

30 березня виконуючою обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Кариною Кошелєвою спільно з директором Комунального некомерційного підприємства «Попаснянська центральна районна лікарня» Олександром Ковальчуком та його заступником Анатолієм Бондаренко проведено обстеження передбачуваного місця тимчасової обсервації громадян з ознаками підозри на COVID-19. Карантинне відділення планується розгорнути на базі терапевтичного відділення КНП «Попаснянська ЦРЛ», що знаходиться за адресою: місто Попасна, вулиця Базарна,1. Зазначене приміщення має опалення, водовідведення, засоби першої необхідності, постільну білизну та належну організацію гарячого харчування. Проте, майбутній ізолятор може бути використаний для роботи тільки в найкритичнішій ситуації, оскільки в теперішній час в терапевтичному відділені знаходяться пацієнти. Також в ході обстеження були виявлені порушення у сфері пожежної безпеки, які будуть усуненні найближчим часом.

Окремо повідомляємо, що всі районні медичні заклади працюють у штатному режимі та дотримуються вимог щодо попередження та запобігання поширенню територією Попаснянського району коронавірусу COVID-19.

Зокрема просимо і Вас, шановні мешканці району, неухильно дотримуватися правил карантину та розуміти, що за Вашими діями чи бездіяльністю стоїть чиєсь життя і здоров’я.