Прес-центр24 березня 2020, 15:03

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Попаснянського району

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний  акт стосовно мешканця Попаснянського району за фактом відкритого викрадення чужого майна.

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадання чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілої, вчинене повторно).

Досудовим розслідуванням встановлено, що близько 16.00 години 13 січня 2020 року 38 річний місцевий мешканець смт. Тошківка, Попаснянського району, Луганської області, раніше судимий за корисливі злочини, знаходячись в квартирі у своєї сусідки, яка є особою похилого віку та інвалідом з дитинства,  руками схопив останню за одяг, перетягнув в зальну кімнату, де з силою кинув її на диван, з якого потерпіла впала на підлогу, вдарившись головою, чим завдав тілесні ушкодження у вигляді: закритої черепно-мозкової травми та заволодів іконою з полотна, продовжувачем та трьома пляшками з саморобною настойкою.

Злочинця одразу затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено йому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.186 КК України.

Довідково: санкція ч. 2 ст.186 КК України передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Прокурор Лисичанської місцевої прокуратури М. СУХІНА