Прес-центр21 березня 2019, 16:03

ПОПАСНЯНСЬКИЙ МРВ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ!

Шановні Громадяни! 31 березня 2019 року відбудуться вибори Президента України. З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж на виборчих дільницях, нагадуємо Вам правила пожежної безпеки на виборчих дільницях.

Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень виборчих дільниць несуть керівники установ, підприємств й організацій, на об’єктах яких розміщаються виборчі дільниці.

Обслуговуючий персонал та особи, залучені для роботи на виборчих дільницях, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки та діями при виникненні пожежі.

Приміщення в яких розташовані виборчі дільниці повинні бути забезпечені вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник на кожні 100 квадратних­ метрів площі підлоги, але не менш одного вогнегасника на кожне окреме приміщення.

У приміщеннях виборчої дільниці на видних місцях біля телефонів слід вивішувати таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежної-рятувальної служби.

На період проведення на виборчій дільниці масових заходів, для підтримання порядку, повинні призначатися відповідальні особи, в тому числі й представники Служби порятунку.

Вимоги до евакуаційних шляхів та виходів:

Евакуаційні шляхи і виходи (коридори,­ проходи, сходові марші і площадки, вестибюлі, холи, тамбури тощо) повинні утримуватися вільними, нічим не захаращуватися. Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей. У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасне перебування не більше 50-ти осіб. При наявності людей у приміщенні­ двері евакуаційних виходів можуть замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються.

 Порядок дій при виникненні пожежі:

У разі виникнення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин­ зобов’язаний:

– негайно повідомити про це пожежно-рятувальну службу по телефону 101. При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку­ на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;

– вжити (за можливості) заходів до евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;

– повідомити про пожежу керівника чи відповідну компетентну особу, чергового на об’єкті;

– у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну, газорятувальну тощо).

Попаснянський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області!