Прес-центр21 жовтня 2019, 10:10

Попаснянський район приєднався до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

За ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за фінансової підтримки уряду Канади з 1 грудня 2014 року по теперішній час в Луганській області реалізується проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми.

Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення в Луганській області.

Луганська область приєдналась до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначався 18 жовтня.

Так, у місті Попасна, в цей день була проведена широкомасштабна інформаційна кампанія серед населення району за участю представників структурних підрозділів Попаснянської районної державної адміністрації, установ та організацій району, на які покладаються функції здійснення заходів щодо гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

З метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причини, форми та ознаки цього явища в приміщенні Дитячої школи мистецтв пройшов квест на тему «я і мої права». Основними діючими особами гри-квеста були учні старших класів учбових закладів.

Цікаві завдання чекали дітей у 6 етапах квесту: план дій при виїзді закордон і відповіді на питання стосовно прав громадян України, визначення ознак торгівлі людьми і інформація щодо країн, які найбільше займаються торгівлею людьми тощо.

Дуже насиченими та яскравими були плакати щодо протидії торгівлі людьми, які діти малювали під час квесту. По закінченню гри були підведені підсумки усіх етапів, проговорено можливі наслідки та заходи безпеки в повсякденному житті.