Прес-центр18 вересня 2018, 16:09

Попаснянський район розпочав співпрацю з Латвійською Республікою

Попаснянський район вже давно і плідно співпрацює з різними регіонами України. Проте, сьогоднішню подію можна вважати знаковою: на Попаснянщину завітала делегація з Латвійської Республіки на чолі із мером міста Орге Егілсом Хелманісом. Так, було зроблено перший крок до налагодження партнерських відносин між Попаснянським районом та містом Орге Латвійської Республіки.

Зустрів делегацію та ознайомив із відновленням і розвитком району голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. Делегації були представлені відновлені після активної фази АТО навчальні заклади міста Попасна: міська опорна загальноосвітня школа №1, міська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №21, а також продемонстрована модернізація медичного містечка Попаснянської районної центральної лікарні.

Наостанок Сергій Шакун та Егілс Хелманіс домовилися про подальшу співпрацю в напрямку навчально-освітньої та медичної взаємодії, військово-патріотичного виховання молоді та можливої передачі гуманітарної допомоги для місцевого населення Попаснянського району, а також – попередньо запланували поїздку дітей Попаснянського району, що проживають на лінії зіткнення, до міста Огре Латвійської Республіки на 2019 рік.