Прес-центр8 грудня 2017, 13:12

Попаснянський вагоноремонтний завод продовжить роботу

Протягом останнього часу одним з найголовніших проблемних питань для Попаснянського району стало продовження дії договору оренди цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Попаснянський вагоноремонтний завод». Голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун неодноразово піднімав це питання і в обласних органах виконавчої влади, і в Міністерстві інфраструктури України. До вирішення цієї проблеми долучився й особисто голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз.

І ось нарешті, сумісними зусиллями, на спільній нараді в Міністерстві інфраструктури України, яка відбулася 06 грудня під головуванням заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, було вирішено надати згоду на продовження дії договору оренди цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Попаснянський вагоноремонтний завод».

До вирішення такого, вкрай важливого, питання долучилися представники ПАТ «Укрзалізниця»,  Фонду державного майна України, регіонального відділення Фонду державного майна України у Луганській області, Луганської обласної державної адміністрації та Попаснянської районної державної адміністрації.

Юрій Лавренюк наголосив, що задля збереження економічної стабільності в регіоні, недопущення виникнення соціального напруження не можна дозволити втратити цей стратегічно важливий об'єкт. Тим більш, що нещодавно ДП «Попаснянський вагоноремонтний завод» уклав угоду на виготовлення двісті п'ятдесят нових вагонів, продовжуючи здійснювати плановий капітальний ремонт вантажних вагонів. А все це значить – створення нових робочих місць, розширення обсягів виробництва, наповнення районного бюджету.