Прес-центр31 серпня 2018, 15:08

Попаснянський відділ поліції ГУНП в Луганській області інформує

Кримінальна відповідальність за незаконну порубку лісу!

Осінньо-зимовий період змушує частину громадян задумуватися над тим, чим опалювати власні  домівки. Особливо актуальне це питання тепер, коли ціни на газ стали в край не привабливими. Тому єдиним оптимальним шляхом вирішення цього питання є придбання дров. Це місцевий енергетичний ресурс і він найближчий у наших умовах.

Проте громадяни вирішують цю проблему по-різному. Частина населення купує дрова законним шляхом, незважаючи на високу вартість.

Але є ще одна категорія громадян, яка обирає інший шлях забезпечення дровами , вони йдуть до лісу і самовільно пиляють дерева на дрова. Такий спосіб є злочинним. Адже за самовільну вирубку дерев передбачене адміністративне стягнення або кримінальна відповідальність за ст.. 246 Кримінального кодексу України.

На теперішній час в провадженні слідчих СВ Попаснянського ВП ГУНП перебуває 30 кримінальних проваджень за фактом незаконної порубки лісу по яких проводиться досудове розслідування.

Також, за 8 місяців 2018 року закрито 1 кримінальне провадження, громадянин притягнутий до адміністративної відповідальності та Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури готується позовна заява про відшкодування державі збитків спричинених незаконною порубкою лісу.