Прес-центр13 листопада 2019, 17:11

Посол Японії Такаші Кураі відвідав Попаснянський район

13 листопада у рамках офіційного візиту Посол Японії Такаші Кураі разом із японською делегацією відвідав Попаснянській район.
Візит Послу відбувався в рамках реалізації в районі проєкту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі». Його ініціаторами стало представництво Управління Верховного комісару у справах біженців ООН в Україні.
Пан Такаші Кураі, члени делегації та представники Управління Верховного Комісару у справах біженців ООН в Україні на чолі із Пабло Матеу завітали до Золотівської багатопрофільної гімназії та зустрілися із бенефеціарами. Адже саме для зазначеного навчально-освітнього закладу Уряд Японії виділив кошти у розмірі 260 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт і закупівлі меблів у шкільну їдальню.
Зустрічали гостей голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай та виконуючий обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Роман Колесник. Після теплих слів привітань та невеличких подарунків від учнів закладу, пан Посол поспілкувався із золотівськими бенефеціарами, а потім відвідав родини з міста Попасна, які постраждали внаслідок озброєного конфлікту, і також отримали допомогу від Уряду Японії.
Нагадаємо, це не перший проект, що реалізується на теренах Попаснянщини за підтримки Уряду Японії. Тогоріч за кошти донорів було повністю відремонтовано та переобладнано приміщення Попаснянської районної централізованої бібліотечної системи та її філії у місті Гірське. Тоді, як і зараз, пан Кураі особисто приїздив до Попаснянського району на офіційні презентації впроваджених проєктів.
Попаснянська райдержадміністрація щиро дякує Уряду Японії за підтримку і небайдужість та сподівається на подальшу співпрацю.