Прес-центр17 вересня 2021, 15:09

Представників відразу двох професій – рятувальників та працівників лісу сьогодні привітали у Кремінній

Представників відразу двох професій – рятувальників та працівників лісу сьогодні привітали у Кремінній.
17 вересня в Україні відзначається День рятівника, а 19 вересня (третя неділя першого осіннього місяця) – День працівників лісу.
Натомість, лісівників та співробітників ДСНС об’єднують не тільки свята. Яскравий тому приклад – минулорічні лісові пожежі. Тоді до бою з вогняною стихією пліч - о - пліч стали вогнеборці Державної служби надзвичайних ситуацій та лісомисливських господарств області.
На урочистий захід до Дня працівників лісу та Дня рятувальника, що відбувся 17 серпня у будинку культури Кремінної, прийшли колективи Кремінського лісомисливського господарства та 4 - го державного пожежно-рятувального загону, який наразі розташований на території Кремінської і Ружанської громад і до складу якого входять ДПРЧ №21 та № 13.
Цього дня в залі зібрались не тільки «іменники», а й численні гості. Серед них – голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, голова районної ради Володимир Прокопенко, представники Кремінської та Рубіжанської міських рад, Сєвєродонецького районного управління Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Луганській області, громадськість, настоятель Свято – Троїцького Храму протоієрей Володимир Попов та інші.
«Служба цивільного захисту – це та ж сама військова служба, тільки ворог інший. Вона вимагає він чоловіків і жінок, які обрали цю стезю, високих професійних і вольових якостей. Бути рятувальником – це ой як нелегко. Тому велика вам шана і вдячність. Я радий з того, що зараз підрозділи ДСНС завдяки державній і регіональній підтримці мають відповідну матеріально – технічну базу», - сказав Роман Власенко.
Далі голова РДА звернувся до працівників лісової сфери: «Дуже важка ситуація на Луганщині із відновленням лісового фонду. Але завдяки нашим працівникам лісу і допомозі міжнародних донорів ми зможемо значно покращити ситуацію і відновити нашу гордість і окрасу – наші зелені легені».
«Хочу, аби ви бачили в нас надійних партнерів. Бажаю вам подальшого професійного розвитку і всього самого найкращого» - підсумував вітання Роман Власенко.
Грамотами Сєвєродонецької РДА та районної ради були відзначені: майор служби цивільного захисту Володимир Жиріль, прапорщик СЦЗ Сергій ЛОБАНОВ, капітан СЦЗ Гліб НЕПРАН, старший прапорщик СЦЗ Олексій ЛИСЕНКО, а також співробітники Кремінського ЛМГ - Володимир Малько та Анатолій Овсієнко.
Взагалі, під час заходу на сцену виходила велика кількість як рятувальників, так і працівників лісового господарства, бо відзнак різного рівня цього дня було вручено безліч.
«В цей день хочеться знайти потрібні слова і подякувати буквальному кожному нашому працівнику і ветерану за самовіддану працю; висловити вдячність всім партнерам, органам влади, керівникам підприємств – за увагу і допомогу, завдяки якій ми виконуємо поставлені перед нами завдання», - майже в унісон сказали начальник 4 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Луганської області, полковник служби цивільного захисту Андрій Павлов та директор державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» Віктор Скляров.
За традицією, офіційні вітання продовжились концертом кращих колективів і солістів Кремінського будинку культури.