Прес-центр12 лютого 2018, 16:02

Прифронтовий район у постійному колі зору держави

Для підтримки місцевої влади та донесення до Верховної Ради та Уряду України актуальної інформації з прифронтових районів нашої країни, сьогодні, 12 лютого, до Попаснянського району завітала делегація на чолі із першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко. До складу делегації увійшли заступник Комітету ВРУ з питань євроінтеграції Марія Іонова, заступник Міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, заступник керівника Головного департаменту зовнішньої політики та євроінтеграції Адміністрації Президента України Марина Михайленко та надзвичайний і повноважений посол Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін.

Відповідно до графіку делегація, яку супроводжували очільник області Юрій Гарбуз та голова Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун, відвідала одну із військових частин, що дислокується на території Попаснянського району, нещодавно повністю звільнене від сепаратистів село Катеринівка та Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте».

Представники вищих органів влади познайомилися із побутом та повсякденним життям військових на передовій, з’ясували їх нагальні потреби. У відповідь на увагу та допомогу пані Ірини військові вручили їй відзнаку «За допомогу та жертовність». Потім, прибувши до Катеринівки та поспілкувавшись із місцевими мешканцями, з’ясували гуманітарну ситуацію у селі та найголовніші проблеми населеного пункту. На останок члени делегації ознайомилися із роботою та облаштуванням КПВВ «Золоте», яке після звільнення Катеринівки запрацювало для місцевих мешканців з 06 до 20 години. Наприкінці візиту, безпосередньо на КПВВ, Ірина Геращенко особисто поспілкувалася із представниками місії ОБСЄ.

«Наше найголовніша завдання – забезпечення нормального життя на прифронтових територіях і для цього ми докладемо максимум зусиль, сподіваючись на підтримку керівництва держави», – підсумував візит делегації голова Попаснянської військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун.