Прес-центр28 червня 2020, 07:06

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Конституції України

Шановні жителі Луганщини!

28 червня в нашій країні відзначають одне з головних державних свят – День Конституції України.

Із прийняттям Основного Закону, 24 роки тому, ми підтвердили обраний шлях розвитку: побудову демократичної правової країни, де головне – людина, її життя, гідність, права та свободи. А це є фундаментальним підґрунтям існування цивілізованого сучасного світу.  

Ухвалення Конституції стало доленосною подією в новітній історії України, тоді коли вона зароджувалася як самостійна країна.

Конституція – це символ Держави, як Гімн, Прапор, Герб.

Ці роки – складний тернистий шлях суспільства до кращої долі, сповнений як великими досягненнями й перемогами, такі драматичними, під час трагічними, подіями.

Сьогодні ми всі разом відстоюємо право бути незалежною країною, захищаємо та обороняємо територіальну цілісність та суверенітет України.

Там, на тимчасово окупованій частині Луганської області, де панує безвладдя та квазізаконність, повністю знищене саме поняття – Конституція України. На жаль, більшість наших земляків опинилася заручниками обставин.

Прийде час, безсумнівно, й на всій території возз’єднаної Луганщини виконуватиметься та поважатиметься одна законність – Конституція України!  

Упевнений, що неухильне дотримання усіма – від пересічного громадянина до чиновника – положень Основного Закону дасть нам можливість побудувати міцну національну економіку, активізувати інститут громадянського суспільства, здолати корупцію та захистити країну від зовнішньої військової агресії.

Слава Україні!

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                                        Сергій ГАЙДАЙ