Прес-центр9 листопада 2018, 14:11

Привітання голови Попаснянської райдержадміністрації - керівника районної військово-цивільної адміністрації Сергія Шакуна з нагоди Дня української писемності та мови

Шановні мешканці Попаснянського району!!!

Кожного року 09 листопада вся Україна відзначає День української мови та писемності. Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишене нам нашими пращурами. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ. 

Державність мови – це універсальна форма об’єднання людей в одне ціле, в одну націю, це важливий чинник самовизначення, надійна основа розвитку держави. 

Сьогодні захисники Вітчизни, обороняючи землю, знову відстоюють цінності українського народу. Серед них – рідна мова. Вона є запорукою нашої згуртованості. Нас ніхто й ніколи не розділить за мовною ознакою. 
Любімо українську мову, плекаймо її. Це найкращий спосіб її підтримати, бо без мови – немає нації.

У цей святковий день хочу щиро побажати всім нам любити та берегти свою рідну мову.Нехай материнське слово буде для нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя Вам, добра, нових здобутків на славу Україні!

Голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації СЕРГІЙ ШАКУН