Прес-центр22 cічня 2019, 09:01

Привітання голови Попаснянської райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації з Днем Соборності

Шановні попасняни!

Щороку 22 січня ми відзначаємо величне національне свято – День Соборності України!

Саме цього дня 100 років тому був ухвалений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

Ті знаменні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. Лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

На превеликий жаль, боротьба українців за цілісність та незалежність триває й досі. І сьогодні, як ніколи раніше, виклики, що постали перед державою та кожним її громадянином, вимагають консолідації зусиль і єднання українського народу.

День Соборності України – це можливість у котре заявити на весь світ, що Українська нація – єдина, а її територія – неподільна.

Тож, в такий величний день прийміть найщиріші побажання: терпіння, наснаги, витримки та мужності – нашим славним українським воїнам, миру та Божої ласки, сили, оптимізму та віри у перемогу – всім нам.

В єдності – наша сила!

Слава Україні!

Голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації СЕРГІЙ ШАКУН