Прес-центр4 листопада 2019, 11:11

Призначення субсидії на опалювальний сезон 2019-2020р.

       З 1 жовтня 2019 року Постановою № 807 від 14 серпня 2019 Кабінет Міністрів України удосконалив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, який був запроваджений у березні поточного року. Отримувачам субсидії, яким вона була перепризначена у травні на літній період, у жовтні на опалювальний сезон 2019-2020 років її розмір розрахований автоматично, якщо змін, про які потрібно повідомити у даних домогосподарствах не відбулося.

       Управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації автоматично  перепризначило житлову субсидію за жовтень 2019 року 3217 домогосподарствам.

       Виплата субсидії готівкою здійснюватиметься через Укрпошту або уповноважені банки.

       НАГАДУЄМО, що отримавши субсидію готівкою, за спожиті послуги необхідно платити самостійно у повному обсязі, з урахуванням отриманої субсидії.

         Субсидія на опалювальний сезон 2019-2020 рр. розраховується на основі доходів громадян, отриманих у 1-2 кварталах 2019 року.

         Повторно з документами – Заявою та Декларацією про доходи в управління соціального захисту населення необхідно звернутися:

- орендарям житла;

- внутрішньо переміщеним особам;

- тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

- тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

- тим сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.