Прес-центр16 cічня 2018, 16:01

Продовжується робота з вивчення стратегічно важливих об’єктів інфраструктури району

В рамках продовження ознайомлення з потенційно важливими об’єктами інфраструктури Попаснянського району, 16 січня перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко відвідав Малорязанцевську селищну раду.

І знову ж таки, основною темою для обговорення стала робота спеціаліста із землевпорядкування з питань оформлення правовстановлюючих документів на землях колишніх колективних сільськогосподарських підприємств не наданих у власність або користування власникам сертифікатів. Бо, саме ця стаття доходу є пріоритетною під час формування селищного та районного бюджетів.

Поки представники управління агропромислового розвитку райдержадміністрації працювали із спеціалістами з землевпорядкування в селищній раді, місцевий голова озвучив основні проблемні питання території. Це і  взяття на баланс будинків колишньої птахофабрики та відсутність в них нормального каналізаційного господарства, і якість питної води, і поновлення роботи місцевої водокачки, і відсутність каналізаційного септику. Детально обговоривши можливі шляхи подолання зазначених  проблем, Віталій Проскурко вирушив оглянути соціальні об’єкти інфраструктури. Він завітав до Малорязанцевського дитячого садочку, місцевої загальноосвітньої школи, спортивної школи та амбулаторії. На шляху від одного об’єкту до іншого можна було ознайомитися із позитивними здобутками, які відбулися на території Малорязанцево за 2017 рік: майже на всіх вулицях ради встановлено вуличне освітлення, замінений водогін, проводиться ремонт у спортивній школі та обрізка дерев. Крім того, в загальноосвітній школі для з’ясувати причини, з яких не вдається достатньо прогріти школу, Віталій Ігоревич оглянув систему опалення та запропонував деякі варіанти виходу із ситуації, що склалася.

За результатами візиту було напрацьовано методу співпраці спеціаліста із землевпорядкування Малорязанцевської селищної ради із відповідним спеціалістом райдержадміністрації, обговорено процес децентралізації та розглянуто в перспективі можливість підвезення дітей з сусіднього міста Лисичанськ до Малорязанцевської школи.