Прес-центр14 лютого 2018, 09:02

Продовжується впровадження пілотного проекту "Відповідальність починається із нас"

В Попаснянському районі продовжується впровадження пілотного проекту "Відповідальність починається із нас" за підтримки Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із міжнародними організаціями Action Against Hunger, Médecins du Monde та Фондом ООН у галузі народонаселення. Мета проекту -  попередження гендерного та домашнього насильства. 

13 лютого поточного року у приміщенні загальноосвітній школі                   смт. Малорязанцеве пройшов інформаційний захід в рамках проекту, на який були запрошені старшокласники закладу, місцеві жителі, правоохоронні органи, соціальні служби району та, звісно ж, організатори заходу.

Під час заходу обговорювалися питання ґендерно обумовленого насильства у родинах, психологи проводили рольові ігри, а служби надали інформацію щодо розташування центрів підтримки у разі потерпання від насильства. 

Представники суб’єктів міжвідомчої взаємодії з питань попередження та запобігання насильству розповіли про свої повноваження, надали контакти для отримання допомоги. Зокрема, перед школярами, вчителями, батьками та небайдужими місцевими мешканцями виступили фахівці управління соціального захисту населення, відділу освіти, відділу охорони здоров’я, служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, підрозділу національної поліції, бюро безоплатної вторинної правової допомоги, мобільної бригади психосоціальної допомоги.

В цей же день аналогічний захід був проведений організаторами у Вовчоярівській загальноосвітній школі.