Прес-центр17 жовтня 2017, 11:10

Проведення рейду «Діти вулиці»

Одним із пріоритетних напрямків роботи органів виконавчої влади є забезпечення належного соціального захисту дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребують захисту з боку держави, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства.

Тому, 13 жовтня службою у справах дітей разом з Попаснянським РЦСССДМ проведено виїзд на територію міста Золоте з метою профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності серед неповнолітніх, виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування, з’ясування умов проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, сімей опікунів та прийомної сім’ї.  Під час виїзду проводилася роз’яснювальна робота з батьками з питання належного догляду за дітьми, яких було попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, надані консультації,   складені акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей.

Також спеціалістами служби проводилася профілактична робота з учнями старших класів Золотівської багатопрофільної гімназії: відбулася демонстрація відеофільму щодо попередження торгівлі людьми.