Прес-центр7 травня 2021, 11:05

Проведення вакцинації від COVID-19 обговорили у Сєвєродонецькій РДА

6 травня під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулася нарада з питання здійснення заходів щодо імунопрофілактики коронавірусної хвороби, а саме, проведення вакцинації від COVID-19 в Луганській області.
Сьогодні, за підсумками обговорення зазначених проблемних питань на обласному рівні, голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко провів нараду за участі керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Миколи Ханатова, головного лікаря Попаснянського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віри Гурової та керівника апарату Вікторії Попової.
Під час наради Роман Власенко повідомив, що станом на 06.05.2021 з 300 доз вакцин AstraZeneca, отриманої на місто Попасна, використано лише 40 доз, що складає 13,5% від загальної кількості поставленої вакцини. Не кращі показники і по іншим територіальним громадам Сєвєродонецького району. Тому він наголосив, що необхідно вжити дієвих заходів з метою прискорення процесу вакцинації мешканців Сєвєродонецького району, що має на меті запобігання поширенню вірусу COVID-19. Зокрема, слід звернути увагу на посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи про необхідність та безпечність вакцинації від вірусу COVID-19 в засобах масової інформації, на Інтернет-сторінках органів влади, через наочні плакати на біл-бордах тощо. Особливо звернути увагу на інформування серед людей похилого віку та активізацію роботи через первинні ланки надання медико-санітарної допомоги – сімейних лікарів.
За підсумками наради підготовлено листи до керівників усіх територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій Сєвєродонецького району з пропозиціями щодо посилення роботи з проведення вакцинації від COVID-19 на відповідних територіях.