Прес-центр22 квітня 2020, 17:04

Проведено чергове засідання колегії Попаснянської райдержадміністрації

22 квітня в залі засідань райдержадміністрації відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації під головуванням виконуючої обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Карини Кошелєвої.

На засіданні було представлено звіт комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» з фінансово-економічної та господарської діяльності за 2018 – 2019 роки та розглянуто шляхи покращення фінансово-економічного стану підприємства.

Звіт фінансово-економічної та господарської діяльності підприємства за 2018 – 2019 роки учасникам колегії представив директор Попаснянського районного водоканалу Іван Вілков.

Він повідомив, що в період 2018 – 2019 року було проведено заміну магістральних водогонів на 4880 метрів та заміну розвідних мереж 7461 метр. Також було замінено електричний двигун на насосному агрегаті №4 насосної станції ЗФС-1 та насосний агрегат №3 насосної станції ЗФС-2 на менш енергоємні. Оптимізовано роботу насосного обладнання на насосній станції ЗФС-3 і НОД-2.

Станом на сьогоднішній день здійснюються роботи з реконструкції системи знезараження води та реконструкції двох хлоропроводів (по 450 м.п. кожний) на насосній станції ЗФС-2.

Плани розвитку підприємства на 2020 – 2021 роки були розроблені та включені до Програми «Питна вода Луганщини» 2021 – 2024 роки та заходів із забезпечення якісними послугами з централізованого водопостачання населення Луганської області.

У підсумку розгляду питань було прийнято розпорядження, яким затверджено рішення до 23 квітня розрахувати та надати райдержадміністрації тариф на транспортування води до міст Попасна, Золоте, Гірське та селища Тошківка за умов різних джерел водозабору. В термін до 01 травня надати деталізовані шляхи покращення фінансово-економічного стану підприємства та підготувати проєкт звернення до Президента України щодо подальшого функціонування КП «Попаснянський районний водоканал» з метою його збереження.