Прес-центр11 липня 2019, 15:07

Проведено чергову нараду з питань благоустрою територій населених пунктів Попаснянського району.

11 липня в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації проведено нараду з питань благоустрою територій населених пунктів району.

Участь у нараді приймали голови міських та селищних рад. На порядок денний були винесені питання щодо покосу узбіч, вивезення несанкціонованих сміттєзвалищ, вирубка дикоростучою порослі та стан укладання договорів на вивіз твердих побутових відходів.

В ході наради було заслухано доповіді всіх присутніх міських та селищних голів, проведено аналіз санітарного стану та благоустрою у розрізі кожного населеного пункту, проаналізовано виявлені недоліки та шляхи їх вирішення.

Також присутніми було обговорено погодження графіку вивезення побутового сміття у приватному секторі та розглянуто питання доцільності встановлення на вулицях приватного сектору контейнерів для збирання твердих побутових відходів. Так, було вирішено провести ряд зустрічей з мешканцями приватного сектора і спільно обговорити графік та потребу у встановленні зазначених контейнерів.

Не менш важливим виявилося питання боротьби з амброзією полинолистою, пилок якої – найсильніший алерген для людей різного віку. З нею за словами заступника міського голови Дмитра Хащенко у Попасній борються за допомогою поливу спеціальним хімічним препаратом, який можна придбати на Полтавщині.

На завершення наради міським та селищним головам було повідомлено назву препарату і контакти для його придбання.