Прес-центр27 cічня 2020, 10:01

Проведено конкурс від Агенції інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності

За ініціативи Агенції інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності з 13 січня 2020 року розпочинається реалізація проекту «Підвищення наданих послуг з безкоштовним впровадженням системи оцінки якості та управління лояльністю» відповідно до міжнародного стандарту «Менеджмент якості. Задоволеність клієнтів. Керівництво з моніторингу та вимірювання».

Мета проекту – підвищення якості послуг, що надаються, та лояльності громадян, які їх отримують; впровадження інструмента зворотного зв’язку та оцінки щодо якості наданих послуг (адміністративних, медичних, комунальних, освітніх та інших послуг) громадянам через: ОГС-код, пульти або веб-сайт; отримання аналітичної інформації, звітів, повідомлень і відстеження у режимі реального часу динаміки індексів лояльності чи невдоволення мешканців якістю отриманих послуг у будь-якому місці зіткнення виконавчих служб (ЦНАП, лікарня, комунальні установи та будь-які інші); реалізація організаційних та управлінських рішень щодо усунення недоліків та підвищення якості в наданні послуг на основі аналітичних даних.

Реалізація проекту дасть можливість:

підвищити якість послуг, які надаються;
 підвищити лояльність громадян до послуг та структур, закладів, організацій, які їх надають;
 створити систему управління якістю відповідно до міжнародного стандарту управління якістю 130 10004:2018.
 обмінюватися кращими практиками щодо заходів з підвищення якості послуг, що надаються.

В рамках проекту буде здійснено:

 відбір учасників, які зацікавлені у підвищенні якості послуг, що надаються, та лояльності громадян, які їх отримують
 організацію та проведення серії вебінарів учасникам проектів з реалізацією наступних заходів:

створення структури з управління якістю, визначення локацій, фахівців та послуг в місцях зіткнення та їх отримання;
 розробка шаблонів документів, необхідних для функціонування системи оцінки якості наданих послуг, зокрема: функціональні обов'язки кожного ступеню; положення (методика) системи мотивації для менеджерів з управління якістю;
проведення розрахунку базового рівня оцінки якості наданих послуг, локацій, фахівців в місцях зіткнення та отримання послуг;
внесення даних для проведення оцінки якості наданих послуг відповідно до зібраної інформації про них та локації, фахівців;
розрахунок середньої оцінки якості наданих послуг відповідно до фахівців, локацій;
визначення послуг, локацій та фахівців, які мають негативні відгуки;
проведення аналізу даних щодо якості наданих послуг;
створення сучасного онлайн-інструмента оцінки наданих послуг, аналізу та контролю отриманих даних системою оцінки якості;
створення інтерактивної мапи рейтингу фахівців, локацій та послуг.

Анкети щодо участі в проекті будуть прийматися з 13 по 26 січня 2020 року. Оголошення переможців відбудеться 27 січня 2020 року. Більш детально з інформацією щодо участі в проекті можна ознайомитись на сайті Агенції http://otsinka-iakosti.aisdre.com/

 

ПОРТФОЛЮ АГЕНЦІЇ ІННОВАЦІЙНОГО, СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА РЕСУРСОЕФЕКТИВНОСТІ

Діяльність Агенції інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності (далі Агенція) спрямована на підтримку територіальних громад, органів державної влади, органів місцевого самоврядування в напрямку реалізації програм та окремих проектів, направлених на впровадження інновацій, сучасних інформаційних технологій в управлінні ресурсами і скорочення їх споживання. У той же час при автоматизації та впровадженні веб-сервісів створюються умови для прозорості та відкритості у формуванні політики, а також можливості впливу на органи влади відповідно до демократичних засад.

Діяльність Агенції здійснюється в двох напрямках: перший — це впровадження інформаційно-комунікаційних, аналітичних, контрольних, електронних сервісів участі в органах місцевого самоврядування та в органах виконавчої влади; другий — це енергоефективність та енергозбереження зі створенням організаційно-виконавчих структур енергоменеджменту та енергомоніторингу.

Фахівцями Агенції в 2016 р. в рамках ініційованого проекту «Ресурсоефективні громади та інвестиції» в 35 громадах створена система енергетичного менеджменту та енергомоніторингу. У 2017 р. Агенцією відповідно «Концепції розвитку електронного урядування в Україні до 2020 року», схваленої Кабінетом Міністрів України від 20 вересня 2017 р., був реалізований проект «SMART ГРОМАДА — СТВОРЮЄМО РАЗОМ!», завдяки якому в 70 громадах України впроваджено та започатковано автоматизацію процесів для створення комфортного середовища, підвищенні якості надання публічних послуг, прозорості та відкритості влади, партнерства з бізнесом, активізації участі громадян у процесах розвитку громад та формуванні політики.

Протягом 2017-2018 рр. Агенцією в рамках проекту ПРООН-ГЕФ «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» створено Всеукраїнський центр з питань енергозбереження та енергоефективності і підтримується його діяльність — надаються кваліфіковані консультації з залученням провідних спеціалістів та експертів у сфері енергозбереження та енергоефективності щодо підвищення енергоефективності інфраструктури державної, комунальної та приватної форм власності.

Також протягом 2017-2018 рр. у рамках реалізації проекту «Розвиток міжмуніципального співробітництва», який впроваджується за підтримки GIZ Агенцією реалізувався проект в 4 районних державних адміністраціях та одному ОТГ Полтавської області, основними компонентами.

З лютого по квітень 2019 року реалізовувався проект «Безкоштовне створення та впровадження веб-сервісу Електронні консультації з громадськістю» з метою зміцнення комунікації між громадянами та представниками влади. В рамках проекту було створено 50 веб-сервісів, проведено 23 навчальні вебінари для 43 спеціалістів – координаторів проекту та адміністраторів веб-сервісу.

З травня по липень втілювався проект «smart energy 1.0», спрямований на стимулювання до підвищення рівня енергоефективності якомога більше українських громад. З цією метою 50 учасникам проекту було запропоновано до використання систему енергомоніторингу та було проведено 45 вебінарів з інформацією про основи енергоменеджменту.

З вересня по грудень реалізовувався проект  «smart energy 2.0», щоб ще більше представників активних українських громад могли перейняти практики підвищення рівня енергоефективності. За час проекту було проведено 38 навчальних вебінари, розроблено 46 веб-сервісів для енергомоніторингу та навчено понад 200 енергоменеджерів.

Для уточнюючих запитань просимо звертатися за телефоном +380661545542 або надсилати листи за електронною адресою info@aisdre.com