Прес-центр18 жовтня 2017, 17:10

Проведено нараду щодо роз'яснень пенсійної реформи

03 жовтня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». У зв’язку із цим 18 жовтня в Попаснянській райдержадміністрації відбулася нарада з питань впровадження пенсійної реформи.

На нараду, яка проходила під головуванням голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна, були запрошені голови місцевих рад та керівники всіх структурних підрозділів райдержадміністрації. Детально про новели у пенсійному законодавстві доповідала начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплат пенсій Попаснянського відділення Пенсійного фонду України у Луганській області Олена Коваленко.

Олена Володимирівна ознайомила присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві. Зокрема, вона розповіла про складові пенсійної реформи, їх перерахунок відповідно до зростання середньої заробітної плати з якої сплачуються внески, звернула увагу, що пенсія українців залежить від трьох показників: зарплати працівника, стажу та показника середньої заробітної плати по Україні, який застосовується при обчисленні пенсії. Також Олена Коваленко зазначила, що уже з 01 жовтня мінімальна пенсія для осіб, які мають повний страховий стаж, встановлена на рівні 1452 гривень, а для інвалідів із дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, розмір пенсії збільшили на 45%, до 1373 гривень. Крім того, було акцентовано увагу присутніх, що перерахунки пенсій здійснюватимуться автоматично, тому необхідності особисто звертатись до управління із заявою щодо проведення перерахунку пенсійних виплат немає.

«Прийняття пенсійної реформи передбачає не лише підвищення пенсій, але й проведення цілого комплексу змін у системі пенсійного забезпечення, що забезпечить проведення постійного та безпосереднього процесу осучаснення пенсій», – зауважила наприкінці наради Олена Коваленко.