Прес-центр25 квітня 2019, 14:04

Проведено нараду щодо виконання районної цільової програми протидії поширенню наркоманії в Попаснянському районі на 2017 – 2018 роки.

Сьогодні, 25 квітня в Попаснянській райдержадміністрації відбулася нарада щодо виконання районної цільової програми протидії поширенню наркоманії, незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Попаснянському районі на 2017 – 2018 роки.

Проходила нарада під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Карини Кошелєвої за участю начальника відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Наталії Кацарської, головних спеціалістів відділу та завідуючого поліклінікою комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» Валерія Бистріка.

Завідуючий поліклінікою ознайомив присутніх із ходом виконання районної програми. Так, основними напрями діяльності програми є профілактика поширення незаконного вживання та обігу наркотичних засобів, здійснення заходів щодо припинення розповсюдження зловживання наркотичними засобами та інформаційна складова програми. В поліклініці виділено окреме приміщення для кабінету детоксикації, яке оснащене ліжком, маніпуляційним столиком, набором медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги. При кабінеті створено електронний реєстр наркозалежних пацієнтів.

Також він поінформував присутніх, що для наркологічного кабінету придбано тести для експрес – діагностики наркотичних засобів в сечі. За допомогою цих тестів вже проведено 122 експертизи наркологічного сп’яніння та факту зловживання наркотичних засобів.

За підсумками інформації про хід виконання програми було вирішено продовжити роботу по основним напрямам діяльності районної програми, а також посилити профілактичну роботу з підлітками та учнями старших класів в навчальних закладах Попаснянського району.