Прес-центр21 травня 2018, 23:05

Проведено нараду з питання забезпечення медичною реабілітацією застрахованих громадян Попаснянського району

21 травня під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна було проведено робочу нараду з приводу забезпечення медичною реабілітацією застрахованих громадян Попаснянського району.

На нараду запросили спеціалістів відділу охорони здоров’я райдержадміністрації, управління соціального захисту, головних лікарів комунальних установ «Попаснянська центральна районна лікарня» і «Попаснянський районний центр первинно-медико санітарної допомоги» та начальника Попаснянського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Начальником Попаснянського відділення фонду соціального страхування – Наталією Сидоренко – було детально висвітлено питання про стан реалізації програми Міністерства соціальної політики України щодо адресності в надані соціальних послуг із забезпечення працюючих громадян медичною реабілітацією. Зокрема, вона озвучила передумови відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду.  В свою чергу спеціалісти закладів охорони здоров’я акцентували увагу головуючого на проведенні певних заходів, які нададуть можливість направляти стаціонарних хворих, які є застрахованими і патологічний стан яких відповідає профілю медичної реабілітації, на реабілітаційний етап лікування.

За підсумками наради Сергій Шакун доручив розпочати реалізацію озвучених учасниками наради завдань, які згодом допоможуть долучити відповідних спеціалістів до реалізації програми Міністерства для застрахованих осіб на отримання соціальної послуги за рахунок коштів Фонду у встановленому законодавством порядку. Крім того, він рекомендував в подальшому плідно співпрацювати представникам закладів охорони здоров’я із працівниками Дирекції фонду соціального страхування Попаснянського району.