Прес-центр29 листопада 2017, 15:11

Проведено позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

28 листопада перший заступник голови  райдержадміністрації Віталій Проскурко провів позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Членами комісії розглядалися питання щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації через припинення газопостачання Комунального підприємства «Первомайськтеплокомуненерго», про виділення Попаснянському РЕМу пально-мастильних матеріалів на попередження та ліквідацію безпосередньої загрози виникнення надзвичайної ситуації на території Попаснянського району  у зв’язку із погіршенням погодних умов, про організацію функціонування пунктів обігріву для соціально незахищених осіб, які потрапили у складні життєві обставини протягом зимового періоду, а також придбання дизельного палива відділом освіти  для забезпечення повного та своєчасного підвозу школярів до закладів освіти.

 Так, з обґрунтуванням з приводу своєчасного забезпечення теплопостачання міст Золоте та Гірське виступив начальник Комунального підприємства «Первомайськтеплокомуненерго» Роман Алісов. Він доповів присутнім, що сьогодні ситуація, в якій знаходиться підприємство, свідчить про зрив опалювального сезону 2017-2018 рр., в наслідок чого об’єкти соціальної сфери та 2964 абонентів населення залишаться без опалення. КП «Первомайськтеплокомуненерго» технічно готово до опалювального сезону та отримало підписані договори на постачання природного газу, але через заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» відсутні номінації на природний газ, що не дозволяє підприємству проводити цьогорічний опалювальний сезон. Крім того, по деяким причинам КП «Первомайськтеплокомуненерго» позбавлено можливості скористатися заходами для погашення заборгованості за спожитий природний газ згідно чинного законодавства.

З метою уникнення  надзвичайної ситуації комісією було прийнято рішення про недопущення зриву опалювальний сезону та необхідність звернення до центральних органів державної влади щодо вирішення питання правового врегулювання діяльності підприємства за умов відсутності законного власника.  Також комісією одностайно було погоджено рішення про організацію функціонування пунктів обігріву та визначені завдання окремим структурам.

З доповіддю та наданням обґрунтувань, щодо необхідності виділення Попаснянському РЕМу пально-мастильних матеріалів для попередження та ліквідації безпосередньої загрози виникнення надзвичайної ситуації на території Попаснянського району  через погіршення погодних умов, виступив головний інженер Попаснянського РЕМ Владислав Стадніченко. З цього питання комісія прийняла позитивне рішення.

З метою уникнення напруженої ситуації, для забезпечення повного та своєчасного підвозу школярів до закладів освіти,  начальник відділу освіти райдержадміністрації  Марина Донцова  зазначила про необхідність негайного придбання  дизельного палива через пряму угоду, так як по деяким причинам  проведення процедури відкритих торгів неможливо. Комісія одностайно погодила рішення про закупівлю дизельного палива.