Прес-центр26 жовтня 2018, 14:10

Проведено семінар з питань техніки безпеки та попередження нещасних випадків на підприємствах

26 жовтня о 10.30 в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації відбувся семінар з питань техніки безпеки та попередження нещасних випадків на підприємствах, установах та в організація району.

Проводили захід представники Головного управління Державної праці у Луганській області – головні державні інспектори сектору ринкового нагляду відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Олег Токмачов і Анастасія Гончаренко, та головний державний інспектор відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Олена Баглей. Модераторами семінару виступили посадовці райдержадміністрації з управління агропромислового розвитку Тетяна Синиця і управління соціального захисту населення Алла Шахова. Для участі у заході організатори запросили спеціалістів установ, організацій та підприємтс району, які відповідають за охорону праці та техніку безпеки. Крім того, до семінару долучилися керівники первинних профспілок від кожного підприємства.

Доповідачі детально ознайомили учасників заходу із алгоритмом взаємодії між органами державного ринкового нагляду, лікувально-профілактичними закладами і райдержадміністрацією в рамках Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, який затверджено Постановою КМУ від 22 березня 2001 року №270. Потім присутнім роз’яснили порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та озвучили вимоги до засобів індивідуального захисту і промислового обладнання, яке експлуатується на підприємствах і в організаціях району, наголошуючи на необхідності забезпечення їх відповідності до Технічного регламенту.